Стоичков представя биографията си в Габрово за 100-годишнината на футбола в града

Posted on: December 16, 2019 Posted by: Диляна Денева Comments: 0

Стоичков представя биографията си в Габрово за 100-годишнината на футбола в града

Габрово се готви да посрещне легендата на българския футбол Христо Стоичков на 17 декември от 18 ч. в спортна зала “Орловец” като част от празненствата по случай 100-годишнината на габровския футбол. Камата пристига в града, за да представи биографичната си книга “Христо Стоичков. Историята” (изд. “Софтпрес”), написана в съавторство с журналиста Владимир Памуков.

Всички гости ще имат възможност да вземат автограф и да се снимат със Стоичков и най-големия индивидуален трофей във футбола – Златната топка. Преди събитието легендата на родния футбол ще награди най-малките спортисти на града, които са държавни шампиони и медалисти от балкански, европейски и световни първенства.

През лятото на 2019 г. Христо Стоичков и издателство “Софтпрес” отбелязаха 25 години от футболния триумф на националния ни отбор през 1994 на световното в САЩ и връчването на Златната топка с мащабно турне в шест български града, по време на което Камата разписа хиляди книги.

“Христо Стоичков е неуморим! Въпреки натоварения си график, той ще пътува до България специално за срещата в Габрово!” разказва Милена Стефанова, управляващ директор на издателство “Софтпрес”. “В рамките на само година след излизането си “Христо Стоичков. Историята” достига феноменалния тираж от 70 000 екземпляра и се радва на огромен интерес, а ние постоянно получаваме запитвания за срещи със Стоичков както от България, така и от цял свят.”

Специални гости на срещата ще бъдат Димитър Туджаров – Шкумбата и журналистът Иво Райчев, които ще забавляват гостите със специално подготвена програма.

Само преди месец Камата беше във Варшава за представянето на полското издание на биографията си, но не пропусна да се срещне и с българската общност там. След Лондон, Чикaго и Торонто, това беше третото международно представяне на книгата. През пролетта на 2020 г. се подготвя мащабно събитие в Барселона.

„Христо Стоичков. Историята“ се превърна в най-продаваната биография в България през 2018 г., а очакванията на издателството са тя да е сред най-успешните книги и през тази година. „Софтпрес“ е сред най-големите издателства в България, а портфолиото му включва над 1500 заглавия, подбрани така, че да отговарят на мотото „Книги за цялото семейство“.

За книгата: 

„Христо Стоичков. Историята“

Автор: Христо Стоичков, Владимир Памуков
Издател: „Софтпрес“
Страници: 408
Твърди корици
Дата на издаване: 25.10.2018
ISBN: 9786191514496
Размер: 153×234
Тегло: 0.75 кг
Наличност: Да

Тази новина и визуални материали можете да изтеглите тук.

За допълнителна информация:

Александър Кръстев
alex@bookmark.bg

+359 888 297 674