Стоичков подкара 130-тонен камион в Панагюрище, раздаде стотици автографи

Posted on: July 21, 2019 Posted by: Alexander Krastev Comments: 0

Стоичков подкара 130-тонен камион в Панагюрище, раздаде стотици автографи

Футболната легенда Христо Стоичков добави още един покорен връх към дългия си списък с успехи. Малко преди да се срещне със стотици фенове в Панагюрище в събота, Камата подкара 130-тонен автосамосвал, а по-късно показа и точен мерник на местното стрелбище. Стоичков и неговата биография „Христо Стоичков. Историята” са във възрожденския град по покана на веригата хотели „Тракийски хотелиери” като част от организираното от изд. „Софтпрес” лятно турне „25 години от САЩ’94”. Стоичков пристигна в Панагюрище към обяд и отседна в Каменград Хотел & СПА – един от хотелите от веригата.

В събота следобeд най-успешният български футболист на всички времена посети открития рудник на „Асарел-Медет”, където седна зад волана на 130-тонния камион БелАз. Автосамосвалът може да превози до 130 тона товар. След тежкотоварния урок по кормуване Стоичков поздрави миньорите на смяна от диспечерския пункт на най-големия открит рудник на Балканите.

Камата бе гост и на друга местна фирма – световния лидер в областта на оптиката и микрооптиката „Оптикс”. С три изстрела почти в десетката на новооткрития стрелбищен комплекс на компанията Стоичков показа, че мерникът му е точен и извън терена.

Започналото в късния следобед раздаване на автографи върху „Христо Стоичков. Историята” пред спортната зала „Арена Асарел” продължи и след 21 ч. Стотици панагюрци се срещнаха с единствения българин, носител на Златната топка, и имаха възможност да се снимат и със самото отличие. За тяхното настроение се грижи утвърденият тандем Шкумбата-Иво Райчев.

“Идвал съм тук преди много години, а днес имах възможността да посетя няколко места в града. Искам да ви поздравя за това, което сте направили!”, приветства Христо Стоичков граждани и гости на Панагюрище, преди да обърне внимание на всеки един от тях.

Лятното турне „25 години от САЩ’94”, с което Стоичков представя написаната в съавторство с журналиста Владимир Памуков биография „Христо Стоичков. Историята”, продължава утре, 22 юли, от 18 ч. пред Общината в Стара Загора. Следващите спирки са в Петрич, Каварна, Плевен и Русе. Всичко най-важно за турнето може да бъде видяно на специално създадената страница www.soft-press.com/stoichkov/.

„Христо Стоичков. Историята“ се превърна в най-продаваната биография в България през 2018 г. „Софтпрес“ е сред водещите издателства в България, а портфолиото му включва над 1500 заглавия, подбрани така, че да отговарят на мотото „Книги за цялото семейство“.

„Тракийски хотелиери“ е българска хотелска верига, основана през 2007 година, която управлява 5 хотелски обекта в 4 дестинации в страната – Панагюрище, София, Созопол, кк Боровец. „Тракийски хотелиери“ имат сериозен опит в организирането на спортни събития и в домакинството на спортни прояви в професионалния спорт.

Снимки от посещението на Стоичков в Панагюрище на фотографа Николай Радулов можете да свалите от този линк: http://bit.ly/2LxBOFu.

Допълнителна информация:
Александър Кръстев, BookMark
alex@bookmark.bg
+359 888 297 674

Радослава Мечкюрева, Тракийски хотелиери
sales@thracian-hoteliers.com
+359 878 468 082