Седем успели дами ще представят българското издание на „Моята история“ от Мишел Обама

Posted on: октомври 24, 2019 Posted by: Диляна Денева Comments: 0

Седем успели дами ще представят българското издание на „Моята история“ от Мишел Обама

Аз съм обикновен човек, озовал се на необикновено пътешествие. Споделям своята история с надеждата да помогна да се проправи път за други истории и други гласове. 

Мишел Обама,  „Моята история“

Бившата първа дама на САЩ Мишел Обама е една от най-вдъхновяващите жени на планетата. Нейната автобиография „Моята история“ (изд. „Софтпрес“) се превърна в световен бестселър, преведен на 44 езика с общ тираж от над осем милиона и половина копия.

От днес книгата може да бъде открита и у нас в луксозно издание с твърди корици. Седем успешни дами от областта на бизнеса, правото и образованието ще представят българското издание на „Моята история“. Освен запалени читателки и искрени почитателки на Мишел, седемте посланички и техните лични и професионални истории са доказателство за силата и общовалидността на посланията в автобиографията.

В престижния дамски клуб влизат Евгения Пеева-Кирова от фондация „Заедно в час“, телевизионната и радиоводеща Евелина Павлова, доц. д-р Даниела Илиева, изпълнителен директор на фондация „Право и Интернет”, популярната блогърка и създател на сайта „Мама Нинджа“ Мария Пеева, Ивелина Атанасова, основателкa на DigitalKidz, създателката на сайта „Детски книги“ Валентина Стоева и управляващият директор на издателство „Софтпрес“ Милена Стефанова.

„Историята на Мишел Обама е много повече от биография, тя е наръчник на успеха. Всяка страница на „Моята история“ е пропита не само с живота на Мишел и Барак отвъд обективите на фотографите, но и с цената на успеха. Истинска и откровена. Брилянта книга!“ – споделя Ивелина Атанасова, създател на DigitalKidz, а майката на четири момчета Мария Пеева допълва: „Ако имах дъщеря, щях да й подаря тази книга. Всяка жена трябва да я прочете!“. Според създателката на сайта „Детски книги“ Валентина Стоева това е „… топла, човешка история, която показва как може да се промени светът към по-добро.“. А доц. д-р Даниела Илиева казва: „В свят на еманципация и борби между половете, правилен и криворазбран феминизъм, чрез книгата си Мишел Обама ни дава полезни уроци, съвети и пример какво можем да постигнем. Без извинения и без условия.”

Като първа дама Мишел Обама има огромна заслуга за това Белият дом да е по-гостоприемен и отворен; превръща се във важен защитник на правата на жените и момичетата в Съединените щати и в целия свят, из основи променя отношението на семействата към здравословния и активен живот и подкрепя съпруга си, докато той превежда Америка през някои от най-мъчителните ѝ периоди. В изключително завладяващата си и дълбоко лична автобиография Мишел Обама кани читателите в своя свят, хронологично проследявайки преживяванията, които са белязали живота ѝ – от детството в южната част на Чикаго; през годините като изпълнителен директор, когато балансира между ролята на майка и тази на работеща жена; до времето, прекарано на най-известния адрес на планетата.

С безпощадна честност и живо остроумие тя описва триумфите и разочарованията в личния и в публичния си живот и разказва своята история така, както я е изживяла – със свои собствени думи, по своите собствени правила.

„Моята история“ е стойностна книга, която ще намери мястото си във всеки дом. Тя дава устрем за покоряване на личните ви върхове и вдъхновява ежедневно да  създавате своята неповторима история – казва управляващият директор на издателство „Софтпрес“ Милена Стефанова и допълва: – За нас е огромна чест и повод за гордост, че посрещаме 25-ия си издателски юбилей с биографиите на Стив Джобс, Леонардо да Винчи, Христо Стоичков и Мишел Обама в каталога си.“

„Софтпрес“ е едно от най-големите издателства в България. Богатото портфолио на компанията включва над 1400 заглавия и напълно отговаря на мотото „Книги за цялото семейство“. В каталога ни присъстват детски образователни и занимателни книги; художествена литература; самоучители; речници и помагала по чуждоезиково обучение; пътеводители; компютърни справочници; специализирани издания от областта на медицината, архитектурата, маркетинга и мениджмънта; популярна психология; кулинария – книги, които читателите купуват за удоволствие и забавление и постепенно превръщат в семейна библиотека.

 

За книгата:

Заглавие: „Моята история“
Автор: Мишел Обама
Издател: Софтпрес
Преводач: Марин Загорчев
Редактор: Виктория Иванова
Страници: 416
Твърди корици
Дата на издаване: 25.10.2019

 

Тази новина, визуални материали и откъс от книгата можете да изтеглите тук.

 

За допълнителна информация:

Милена Ташева
tasheva@soft-press.com

0878889349