Романът “Нормални хора” се превръща в сериал

Posted on: November 1, 2019 Posted by: Диляна Денева Comments: 0

Романът “Нормални хора” се превръща в сериал

Стрийминг платформата Hulu подготвя сериал по романа “Нормални хора” от Сали Руни, съобщава Vanity Fair. Той ще се състои от 12 епизода от по 30 минути, а премиерата ще е през 2020 година.

В главните роли ще видим Дейзи Едгар-Джоунс (Мариан), която познаваме от “Война на световете”, и Пол Мескал (Конъл). Сали Руни е сред сценаристите, а режисурата е поверена на Лени Ейбрамейсън и Хити Макдоналд.

От Hulu разпространиха вече първите кадри от снимачната площадка на сериала. Ето какво споделя и самата Руни за предстоящата екранизация.

“Любимите ми сцени са основно под формата на разговори между двамата главни герои – в изоставени къщи, в кухните на апартаменти, в коли и в леглото”. 

Историята в “Нормални хора” проследява лутането на Мариан и Конъл по пътя на израстването им. Те ту са заедно, ту се разделят, в най-трудните моменти от живота си търсят подкрепа в другия, а след това отново се отдръпват. В този непрестанен водовъртеж от събирания и раздели опознаваме двамата – с травмите от миналото им и непосилната тежест на съвремието.

Прекрасно изградените диалози, на които Сали Руни е истински майстор, ни въвеждат леко в някои от основните теми в книгата – самотата, депресията, домашното насилие, стремежът към справедливост, любовта, която никога не бива да приемаме за даденост.

“Нормални хора” е дълбоко психологически роман, който ярко обрисува проблемите на съвременните млади хора. Той е подходящ както за подрастващите, на които сблъсъка с живота на възрастни тепърва им предстои, така и за всеки читател, който обича сериозната проза, лишена от претрупаност и претенциозност.

Тази новина, корица на книгата, снимка на авторката и други визуални материали можете да изтеглите тук.

За допълнителна информация:
Диляна Денева
dilyana@bookmark.bg
0899 190 284