„Плажът на мечтите“ от Серхио Бамбарен разговаря със сърцето на читателя

Posted on: април 17, 2019 Posted by: Милена Ташева Comments: 0

„Плажът на мечтите“ от Серхио Бамбарен разговаря със сърцето на читателя

Книгата е приятел, който е до нас и в най-щастливите, и в най-мрачните часове на душата ни. Тя винаги има мъдри думи, с които да утеши нараненото ни сърце и да отговори на онези въпроси за живота, които понякога дори не подозираме, че стоят пред нас. „Плажът на мечтите“ от Серхио Бамбарен е тъкмо такава книга. Написана откровено и достъпно, тя разговаря със сърцето на читателя, без да се крие зад витиевати празнословия, които обещават много и не казват нищо.  

Написана преди повече от 20 години, „Плажът на мечтите“ е безкрайно актуална и днес, когато отново (а сякаш и повече от всякога) имаме нужда от четива, които ни напомнят, че щастието не е производно на материалните придобивки, нито е правопропорционално на високия ни ранг в обществото.

Ние се натоварваме толкова много, за да успеем, че превръщаме щастието в поредното нещо, което трябва да притежаваме. Затова го преследваме и го приравняваме към богатството и успеха, без да съзнаваме, че богатите и успешните не са непременно щастливи.

„Плажът на мечтите“ е историята на Джон Уилямс, преуспяващ бизнесмен, който има всичко, за което някога е мечтал – пари, обществено положение и уважението на околните. Ала нещо му липсва.

Въпреки всичко, нещо не беше наред в цялото това тичане от среща на среща и от едно съвещание на друго, опитвайки да сключвам сделка след сделка, в непрекъснати полети от град на град, нощувайки в толкова много хотели, че понякога, когато се събудех сутрин, просто не можех да си спомня къде се намирам. Усещах някаква липса и сега осъзнах в какво се състои тя. Нямах време да бъда щастлив.

Срещата със загадъчния Саймън предизвиква Уилямс да погледне с нови очи на изминатия досега път и да потърси нова пътека. Пътека, която го отвежда до „Плажът на мечтите“ – онова място в сърцето ви, където живее щастието, където мечтите се сбъдват.

За автора:

Роденият в Перу Серхио Бамбарен е писател, пътешественик, сърфист, предприемач и активист, но преди всичко – мечтател. Страстта му към сърфа и пътешествията го отвежда до Югоизточна Азия и бреговете на Африка. В търсене на перфектната вълна пристига в Португалия, където открива целта на своя живот и започва да пише. Днес е автор на 22 книги, преведени на повече от 40 езика и издадени в многомилионни тиражи в над 70 страни по света.

През 2007 г. създава продуцентската компания Dolphin Films, наречена така в чест на един от най-успешните му романи „Делфинът“. Самият роман е екранизиран от Twenty Century Fox, а филмът – номиниран за Оскар.

Серхио е вице-президент на екологичната организация Mundo Azul (Син свят), чиято мисия е свързана с проучването и опазването на моретата и океаните, екологичното образование и устойчиво развитие. В логото на организацията, естествено, се крие и един делфин.

Когато не сърфира, не пише книги или не спасява моретата, Серхио Бамбарен е популярен лектор, който мотивира хората да открият истинската си цел в живота и истинското щастие.

За книгата:

„Плажът на мечтите“

Превод: Мария Неделева
Редактор: Александър Тренев
Страници: 108
Мека корица
ISBN: 9789545742200
Размер: 13×20 см
Тегло: 0.13 кг

За допълнителна информация:

Диляна Денева
dilyana@bookmark.bg
0899 190 284

Тaзи новина, откъс от книгата и други визуални материали можете да свалите от тук.