Излизаме „Извън контурите” през май с изложбата на авторски корици от Kontur Creative

Posted on: април 23, 2019 Posted by: Милена Ташева Comments: 0

Излизаме „Извън контурите” през май с изложбата на авторски корици от Kontur Creative

Извън контурите” е името на изложбата, която БНП Париба и сайтът Аз чета” организират в рамките на кампанията „Отваря се нова страница за вашите спестявания“. Изложбата ще включва корици и илюстрации на Стоян Атанасов, Таня Минчева, Моника Писарова и Силвия Иванова от Kontur Creative – дизайнерското студио, работило по визуалната идентичност на кампанията. Изложбата ще се проведе от 16 май до 3 юни в салона на БНП Париба на бул. „Цар Освободител“ 2 и може да бъде посетена всеки делничен ден от 9 до 18 часа. Официалното откриване на изложбата ще бъде на 16 май от 18:30 ч.

Стоян Атанасов и Моника Писарова създават Kontur Creative през 2016 г., а много скоро към екипа се присъединяват и Таня Минчева и Силвия Иванова. Днес четиримата са едни от най-популярните дизайнери на корици в България.

„Имали сме удоволствието да работим по създаването на кориците за някои от важните и харесвани от читателите книги, излизали на български. За изложбата „Извън контурите” опитахме да подберем тези от тях, които не просто да покажат нашето развитие като творци, но и да проследят промяната в читателските вкусове през последните няколко години”, казва Стоян Атанасов.

Идеята за изложбата се ражда по време на съвместната работа на Kontur Creative и БНП Париба за кампанията „Отваря се нова страница за вашите спестявания“, за която Таня изработва специален колекционерски книгоразделител при пазаруване в обектите на книжарница Ciela. В рамките на инициативата всеки нов клиент, открил онлайн депозит в БНП Париба до 31 май 2019 г., може да получи ваучер на стойност 30 лева за покупка на книги във веригата.

Стоян Атанасов е графичен дизайнер по образование, избор и участ едновременно. Работи основно в областта на дизайна на печатни издания и корпоративната идентичност. Ако имаше свободно време, вероятно щеше да се занимава активно с пекарство и да отглежда бонсаи.

Силвия Иванова има бакалавърска степен по анимационна режисура. Професионално се занимава както с видео и анимация, така и с дизайн и оформление на печатни издания. Има твърде специално отношение към калинките.

Таня Минчева е дизайнерът с най-дългогодишен опит в екипа на Kontur. Учила е анимационна режисура, а зад гърба си има успешни проекти в почти всички области на дизайна. Голямата ѝ страст е илюстрацията.

Моника Писарова е родена в семейство на художници. Гимназиалното, бакалавърското и магистърското ѝ образование са в сферата на дизайна, корпоративната идентичност и плаката. Харесва музика, която почти никой друг не е в състояние да толерира.

В изложбата са включени корици на Ентусиаст, Сиела, Емас, Егмонт, AMG Publishing, Orange Books, ICU, Clever Book, Millenium, Uniscorp.

Тази новина и визуализация можете да свалите от тук.

За допълнителна информация:

Милена Ташева
0878 88 93 49
mila@bookmark.bg