„Играч първи, приготви се“ е най-продаваният роман в Amazon за 2018 г.

Posted on: January 3, 2019 Posted by: Диляна Денева Comments: 0

„Играч първи, приготви се“ е най-продаваният роман в Amazon за 2018 г.

„Играч първи, приготви се“ (изд. „Intense“) е най-продаваният роман в годишната класация на американския онлайн гигант Amazon за 2018 г. Дебютната книга на Ърнест Клайн изпревари заглавия с множество награди, от утвърдили се автори – The Outsider от Стивън Кинг, “Хари Потър и философският камък” от Дж. К. Роулинг, “Къде е президентът?” от Бил Клинтън и Джеймс Патерсън, “Разказът на прислужницата” от Маргарет Атууд и други.

Фантастичният роман се превърна в истински фурор сред читателите още с излизането си в България. По повод филмовата адаптация на Стивън Спилбърг „Intense“ публикува ново издание през 2018 г. Легендарният режисьор споделя, че е истински фен на книгата на Ърнест Клайн. Авторът е и съсценарист и с негова помощ лентата става едно от най-хитовите кино събития за 2018 година.

Действието в „Играч първи, приготви се“ се развива през 2045 г., в свят, опустошен от климатични промени, пренаселеност и мизерия. За да се спасят поне за малко от суровата реалност, хората намират убежище във виртуален свят, наречен ОАЗИС. В центъра на историята е Уейд Уотс (представен на големия екран от Тай Шеридън), тийнейджър, отдаден изцяло на разгадаването на Играта на Анорак – създадена от архитекта на ОАЗИС Джеймс Холидей (Марк Райлънс) и обявена след смъртта му. Победителят в Играта на Анорак не само ще наследи баснословното богатство на Холидей, но ще получи и контрола над ОАЗИС.

В центъра на сюжета е манията по попкултурата на 80-те години. В контекста на историята тя е продукт на подробните проучвания на героите с цел да открият насоки за разгадаването на Играта на Анорак. Предвид наситената с препратки история изглежда като най-логичния избор Стивън Спилбърг – човекът, който стои зад много от тези препратки – да поеме екранизацията на Играч първи, приготви се.

Още два от бестселърите на издателството за миналата година намериха място в класацията на Amazon. „Безусловна вярност“ от Джеймс Коми е седмата най-продавана книга сред нехудожествените заглавия, а “Гънка във времето” от Маделин Ленгъл е втора по продажби при детските книги.

За допълнителна информация:
Александър Кръстев, BookMark
alex@bookmark.bg
+359 888 297 674