Христо Стоичков се среща с почитатели в навечерието на Коледа

Posted on: декември 20, 2019 Posted by: Диляна Денева Comments: 0

Христо Стоичков се среща с почитатели в навечерието на Коледа

Навършват се 25 години откакто Камата спечели Златната топка

В навечерието на най-светлите празници легендата на българския футбол Христо Стоичков има още един повод за честване – на 20 декември се навършват точно 25 години от паметната вечер в Париж, когато за пръв път българин получи “Златната топка”. Това е най-големият индивидуален трофей във футбола и Стоичков и до днес е единственият ѝ български кавалер.

Личния си празник легендарният футболист избра да сподели не само със семейството си, но и с всички свои почитатели и приятели. На 22 декември от 16 до 19 ч. в SkyCity Mall (ул. “Коста Лулчев” №52) Камата ще раздава автографи върху своята биография “Христо Стоичков. Историята” (изд. “Софтпрес”), написана в съавторство със знаменития журналист Владимир Памуков.

За най-големите почитатели на Модерния ляв издателство “Софтпрес” и “Фантастико” пуснаха в магазините на търговската верига и специален юбилеен комплект.

“Този трофей не е само мой. Той е на всички, които са ми помагали и подкрепяли през годините”, разказа Стоичков при срещите си с почитатели по време на продължилото повече от седмица лятно турне. По време на обиколката си неуморният герой от Мондиал ’94 раздаде над 50 000 автографа. Само преди дни той беше и в Габрово, където връчи лично грамоти на най-изявените млади шампиони на града от международни и държавни първенства през 2019 г.

Стоичков не пропуска да уважи и сънародниците ни отвъд границите на България. След успешни представяния на биографията му в Лондон, Чикаго, Торонто и Варшава, се подготвя и мащабно събитие в Барселона.

„Христо Стоичков и Владимир Памуков създадоха нещо изключително – не просто книга, а изживяване. В „Софтпрес“ вярваме, че пътят на тази книга тепърва започва и че нейната мисия – да вдъхновява, мотивира и амбицира децата и техните родители, ще надмогне границите не само на България, но и на футбола“, казва управляващият директор на издателство „Софтпрес“ Милена Стефанова.

„Христо Стоичков. Историята“ се превърна в най-продаваната биография в България през 2018 г., като очакванията на издателството са до края на 2019 г. общият тираж да премине 70 000 екземпляра. „Софтпрес“ е сред най-големите издателства в България, а портфолиото му включва над 1500 заглавия, подбрани така, че да отговарят на мотото „Книги за цялото семейство“.

За книгата: 

„Христо Стоичков. Историята“

Автор: Христо Стоичков, Владимир Памуков
Издател: „Софтпрес“
Страници: 408
Твърди корици
Дата на издаване: 25.10.2018
ISBN: 9786191514496
Размер: 153×234
Тегло: 0.75 кг

Тази новина и визуални материали можете да свалите тук.

За допълнителна информация:

Милена Ташева, BookMark
mila@bookmark.bg

0878889349