Христо Стоичков представя официалната си биография в Лондон на 1 февруари

Posted on: януари 21, 2019 Posted by: Милена Ташева Comments: 0

Христо Стоичков представя официалната си биография в Лондон на 1 февруари

Кавалерът на „Златната топка“ Христо Стоичков ще се срещне в Лондон със свои фенове на 1 февруари (петък). В зала „Troxy“ от 19 часа голмайсторът на Мондиал’94 ще представи своята официална биография „Христо Стоичков. Историята“ и ще раздаде автографи на почитателите си.

„Христо Стоичков. Историята“ е написана в съавторство с Владимир Памуков – носител на най-ценния приз в българската журналистика „Черноризец Храбър“, който също ще застане пред публиката в Лондон. За доброто настроение в залата ще се грижат две от звездите на българския шоу бизнес – Димитър Туджаров-Шкумбата и гласът на „Дарик радио“ Иво Райчев. Събитието е организирано от издателство „Софтпрес“ и компанията Bulgarian Food UK – Ventex BG.

Билетите за събитието в Лондон на 1 февруари вече са в продажба на цени от £40.00 за партера и £20.00 за балкона на зала Troxy. Всеки закупен билет идва със специален подарък – книгата „Христо Стоичков. Историята“ с автограф, а притежателите на билети за партера ще имат възможност за лична среща с Христо Стоичков.

Издателство „Софтпрес“ пусна на пазара книгата за живота на най-популярния българин на 25 октомври 2018 година и за по-малко от 100 дни тя бързо покори сърцата на читателите и се класира на второ място в класацията за най-продавани нехудожествени книги на верига книжарници “Хеликон” за 2018 и на трето в цялостната годишна класация на веригата.

Книгата беше представена на 5 ноември пред повече от 500 гости от света на спорта, политиката и обществения живот. Сред тях бяха трима български президенти – Петър Стоянов, Георги Първанов и Росен Плевнелиев, кметът на София Йорданка Фандъкова, председателят на БОК Стефка Костадинова, съотборниците на Стоичков от САЩ ’94, Кубрат Пулев и други.

През декември Христо Стоичков донесе в България оригиналната статуетка на Златната топка, която списание „Франс Футбол“ му връчи през 1994 г. Тя бе с него в 5 града в страната по време на турнето за представяне на биографията, написана в съавторство с журналиста Владимир Памуков. Така освен да вземат автографи от своя кумир, феновете имаха възможност и да се снимат за спомен с най-голямото индивидуално отличие, което български футболист е печелил. Над 10 000 души посетиха представянията в различните градове, много от тях чакаха с часове на дълги опашки, за да вземат автограф от звездата.

В началото на януари на пазара излезе третият тираж на биографията, като общият отпечатан тираж на книгата достигна забележителните 50 000 екземпляра.

Taзи новина и допълнителни материали можете да свалите от тук.

За допълнителна информация:
Милена Ташева
tasheva@soft-press.com
0878 889 349