Стоичков представи биографията си пред 2000 българи за ден в Чикаго

Posted on: май 5, 2019 Posted by: Милена Ташева Comments: 0

Стоичков представи биографията си пред 2000 българи за ден в Чикаго

Срещите на Камата с българската общност продължиха почти 24 часа

 

Легендарният български футболист Христо Стоичков представи официалната си биография Христо Стоичков. Историята“, написана в съавторство с Владимир Памуков, пред стотици представители на българската общност в Чикаго. Срещите бяха много специални за Камата, защото в американския град преди 25 години България отбеляза първата си победа на световни първенства.

Програмата на Стоичков започна още от сутринта на 5 май, когато футболистът изнесе специална лекция на децата от Малко българско училище“. Звездата говори пред учениците за усилията и работата, които стоят зад успеха му. Разказа за футболните си години и за сегашното си амплоа на журналист в телевизионния гигант Унивижън“.

Когато през 1994 ми връчиха тази топка в Париж, тя не беше само за Христо Стоичков, защото сам човек не може да постигне нищо. Това е един трофей за България, това е и ваш трофей, защото без подкрепата ви нямаше да ни има. Искам да ви благодаря от все сърце и всяко дете, което дойде тук, да докосне Златната топка – аз вярвам, че българин един ден пак ще спечели този трофей. Защото, когато преследваш мечтите си, те идват при теб.“

До Стоичков на сцената застана Шефкет Чападжиев, един от най-уважаваните българи в САЩ. Именно той имаше привилегията за първа лична снимка с Камата и Златната топка.

В ранния следобед Христо Стоичков разписваше автографи в шоурума на компанията за европейски стъклопакети Valda USA, която щедро предостави офиса си, за да имат възможност всички почитатели на Модерния ляв да се видят с него и да получат автограф и снимка.

Вратите на Hanging Gardens бяха отворени час по-рано от предвиденото, за да посрещнат всички желаещи. Официалното представяне на книгата започна в 20:00 часа и за първи път бе във формат галавечеря с богата шоупрограма, с участието на Jersey Girls, фолклорния ансамбъл „Хоро“ и детската школа към център „Магура“ и DJ Matty. Сред официалните гости бяха видни спортни звезди като футболните национали от миналото Божидар Искренов и Цветан Йончев, ММА боецът Благой Иванов-Багата, бизнесменът Шефкет Чападжиев, както и семейството на Стоичков.

Легендарната осмица влезе в залата под звуците на We Are The Champions” на Queen и бе посрещнат от деца, облечени в различни футболни екипи – на всички отбори, от които Камата е бил част през дългата си кариера. Една от големите изненади на вечерта беше посещението на съотборниците на Камата от американския отбор Chicago Fire.

Срещата продължи до ранни зори на следващия ден, но Стоичков отново удържа на думата си  – всички гости получиха възможност да се снимат с него и Златната топка и да получат автограф.

Биографията на Камата Христо Стоичков. Историята“ достигна рекордния 50 000 тираж, а запитванията за срещи и представяния от цял свят продължават. През 2019 г. издателство „Софтпрес“ отбелязва 25 години от основаването си и събитията с участието на Христо Стоичков ще бъдат основен акцент в отбелязването на юбилея.

„Христо Стоичков. Историята“ се превърна в най-продаваната биография в България през 2018 г., а очакванията на издателството са тя да е сред най-успешните книги и през тази година. „Софтпрес“ е сред най-големите издателства в България, а портфолиото му включва над 1500 заглавия, подбрани така, че да отговарят на мотото „Книги за цялото семейство“.

Тази новина и визуални материали можете да свалите от тук.

За книгата:

Христо Стоичков. Историята

Автори: Христо Стоичков, Владимир Памуков
Страници: 408
Твърди корици
ISBN: 9786191514496
Размер: 153×234
Тегло: 0.75 кг

За допълнителна информация:

Милена Ташева
tasheva@soft-press.com
0878889349