„Христо Стоичков. Историята” излиза в Полша в края на ноември

Posted on: November 5, 2019 Posted by: Диляна Денева Comments: 0

„Христо Стоичков. Историята” излиза в Полша в края на ноември

Преводите на английски и испански вече са готови

Една година след излизането на „Христо Стоичков. Историята“ (изд. „Софтпрес“) вече е факт и първото чуждоезиково издание на култовата биография.

Полското издателство SQN откупи правата и подготвя публикуването на книгата в края на ноември. Христо Стоичков ще бъде специален гост на премиерата във Вaршава на 27 ноември.

„Ние от SQN сме изключително щастливи, че имаме възможността да издадем в Полша биографията на велика личност като г-н Стоичков. Имаме дългогодишен опит в публикуването на най-добрите спортни биографии и сме сигурни, че всеки детайл в книгата ще бъде изпипан. Агнешка Хмеловец, която преведе биографията от български на полски, има голяма заслуга за това“, споделя Лукаш Прухно от полското издателство.

Биографията на Модерния ляв е истински феномен за родното книгоиздаване и година след излизането ѝ тиражът достига 60 000 екземпляра, а до края на 2019 очакванията са да надхвърли 70 000. „Историята“ разказва за смайващото пътешествие на едно момче от уличката на съседния блок до стохилядната публика на „Камп Ноу“ и в нея единственият български футболист, носител на „Златна топка“, най-после допуска публиката близо до себе си.

„Христо Стоичков и Владимир Памуков създадоха нещо изключително – не просто книга, а изживяване. В „Софтпрес“ вярваме, че пътят на тази книга тепърва започва и че нейната мисия – да вдъхновява, мотивира и амбицира децата и техните родители, ще надмогне границите не само на България, но и на футбола“, казва управляващият директор на издателство „Софтпрес“ Милена Стефанова.

„Радваме се на сериозен интерес от колеги от Европа и САЩ и в момента водим преговори за публикуването на биографичната книга на различни езици. Преводите на английски и испански вече са готови.“, допълва тя.

„Софтпрес“ е едно от най-големите издателства в България. Богатото портфолио на компанията включва над 1400 заглавия и напълно отговаря на мотото „Книги за цялото семейство“ – книги, които читателите купуват за удоволствие и забавление и постепенно превръщат в семейна библиотека. През ноември 2019 г. издателството ще отбележи 25-ата годишнина от основаването си.

Тази новина и допълнителни материали можете да свалите тук.

За допълнителна информация:

Милена Ташева, BookMark
tasheva@soft-press.com

0878889349