Да отпразнуваш 8 март с книга – премиера на сборника “Десет женски изневери” от Катя Антонова в Пловдив

Posted on: March 5, 2019 Posted by: Диляна Денева Comments: 0

Да отпразнуваш 8 март с книга – премиера на сборника “Десет женски изневери” от Катя Антонова в Пловдив

Почитателите на литературата в Пловдив могат да посрещнат 8 март по нетрадиционен и вълнуващ начин – с представянето на книга, посветена на бурните преживявания на женското сърце. На 8 март (петък) от 18:30 ч. в пловдивската книжарница “Хермес-Централ” писателката Катя Антонова ще разкаже за последния си сборник “Десет женски изневери”. Книга, изтъкана от десет разказа, които плачат, смеят се, обичат.

“Десет женски изневери“ събира историите на десет жени, в живота на всяка от които се е промъкнала изневярата. Не защото са недостойни и с нисък морал – в никакъв случай. Това са жени, които живеят по правилата, работят, грижат се за дома и децата си. Копнеят. За онези истински дълбоки чувства, които често пъти поставяме на последно място в живота си и които по памет наричаме „любов“.

“Този псевдоморал ме тревожи – днес ние не сме честни по отношение на чувствата си, по отношение на сърцата си. Чрез тези десет разказа бих искала да обърна внимание не толкова на изневярата, колкото на причините, водещи до нея. А в повечето случаи това е липсата на любов. Така че „Десет женски изневери“ не е превенция на изневярата, а подкрепа на любовта”, казва Катя Антонова.

Kатя Антонова е позната с детските си книги „Феята от захарницата“, „Двете кралства“, „Принцесешки истории“, „Рибка“ и други.

В „10 женски изневери“ тя отново разказва приказки, но на порасналите момичета за други пораснали момичета, които много силно желаят да бъдат обичани… истински.

8 март (петък) от 18:30 ч.
Книжарница “Хермес-Централ”
ул. “Княз Александър I Батенберг” №43

Читателите за “Десет женски изневери“:

“Тъжно-смешна книга за любовта (към себе си) и изневярата (на себе си), която не успя да ми омръзна дори след хилядния редакторски прочит. Десетте героини са толкова пълнокръвни и посвоему отличителни, че на финала ще ги обсъждате поименно, все едно са ви приятелки от гимназията или колежки от работа (за протокала, моята любимка е София). Ще се търсите и намирате във всяка една от тях, а най-хубавото е, че през ум няма да ви мине да ги съдите. Защото в “Десет женски изневери” има хор от разностранни гласове, но нито един от тях не е назидателен или моралистки. Просто човешки. Не на последно място, изданието е чудесно и го красят десетте разкошни женски портрета, нарисувани от Йорданка Мишева.”

Габриела Кожухарова, главен редактор на сайта “Аз чета” и редактор на книгата “Десет женски изневери”

* * *

„Десет женски изневери“ е лека книга, която тежи толкова, колкото е емоционалният багаж на читателя. Има хора, които я намират за лековата, недостатъчно литературна, плоска и дори глуповата. Има други, които плачат на всяка страница. Но тъй като това е моето ревю, мога да говоря предимно за моите изживявания с тази книга. А аз я харесвам. Нямам нужда да търся „голямата литература“ във всяка книга, която чета. Животът не е само „голяма литература“, много често е изграден от обикновени истории, посредствени стихотворения и някой и друг роман с разочароващ финал.”

Милена Ташева, “Аз чета”

* * *

“Въпреки заглавието и изневярата, която виждаме във всеки разказ, това за мен е книга, която да ни напомни да се замислим за собственото си Аз, за това какво искаме от живота и да живеем за себе си. Не може да има любов там където пренебрегваш собствените си желание, заради друг. Неведоми са пътищата на женското сърце и желания, а Катя Антонова перфектно е уловила изменчивата женска природа.“

Преслава Колева, Goodreads

Taзи новина, корица, снимка на авторката и други визуални материали можете да свалите от тук.

За книгата:

“Десет женски изневери”

Автор: Катя Антонова
Издателство: Будлея
Художник: Йорданка Мишева
Редактор: Габриела Кожухарова
Корици: меки
Брой страници: 176
ISBN: 9786197131307
Цена: 16 лв.

 

За допълнителна информация:

Милена Ташева
mila@bookmark.bg
0878889349