#BookMarkThis: The Balkans International Wine Competition and Festival

Posted on: May 10, 2019 Posted by: Емилия Кирчева Comments: 0

#BookMarkThis: The Balkans International Wine Competition and Festival

Във второто издание на новата ни петъчна рубрика #BookMarkThis продължаваме по план: ще ви представим още един от нашите партньори. Освен имформация за дейността му, ще получите и отговора на въпроса каква е основната му цел в социалните мрежи. Останете до края на рубриката, защото там ви очаква какво по-точно си струва да си отбележите.

The Balkans International Wine Competition and Festival е първият по рода си форум, насочен към вината на Балканите. Платформата обединява два формата: традиционния конкурс (5-7 юни), в който престижно международно жури ще избере най-добрите вина на Балканите, и градски фестивал (7-9 юни), посветен на срещата между виното и съвременната градска култура.

Събитието се провежда ежегодно от 2012 г. насам в София, като естествен център на Балканския полуостров. Има за цел да фокусира вниманието на световната винена общност към този интересен и самобитен регион. Официалната церемония, на която биват наградени отличените изби, е известна като “Балкански винени Оскари”.

С всяко следващо свое издание Конкурсът продължава изначалната си идея: събира световния винен елит и му покзва богатството на вината на Балканите, докато потвърждава, че балканските страни са партньори преди всичко.

Познавате Балканския винен конкурс и фестивал с изключително дългия списък с участници ежедогно – тази година над 100 изби с над 1000 вина; журито, в което участват носители на званието Master of Wine (MW)  най-престижното сред винените експерти; богата програма, включваща мастъркласовете, с международно признати експерти и пр.

The Balkans International Wine Competition and Festival е най-важната стъпка към промотирането на балканските вина в световния пазар на вина.

На въпроса ни „Коя е основната цел на The Balkans International Wine Competition and Festival в социалните мрежи?“ получихме следния отговор:

Вече 8 години показваме пред световния винен елит богатството и високото качеството на балканските вина, но за нас е важно да запознаваме и широката аудитория с магията на виното. Социалните мрежи са идеалното място да достигнем до нови хора и да споделим с тях нещо повече за избите в региона и процеса, който поднася на небцето им вина с изключителни характеристики. Надяваме се да се срещнем на градския фестивал пред НДК в София между 7-9 юни, където да изпием заедно по чаша първокласно вино.

#BookMarkThis:
Уебсайт: http://www.balkanswine.eu/bg/
Facebook: https://www.facebook.com/biwcf/
Instagram: https://www.instagram.com/balkanswinefest/
LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/biwcf/