#BookMarkThis: Софтпрес

Posted on: май 3, 2019 Posted by: Емилия Кирчева Comments: 0

#BookMarkThis: Софтпрес

Днес даваме старт на новата ни петъчна рубрика #BookMarkThis! В нея всяка седмица ще ви представяме нашите партньори: ще научавате повече за създаването на компаниите им, мотото им и най-важните им минали, настоящи и бъдещи проекти. Ще попитаме и всеки един от тях каква е основната им цел в социалните мрежи за годината – отговора можете да откриете само при нас и… да следите отблизо дали се движат по план. В края на рубриката ще намерите и какво по-точно си заслужава да си отбележите, затова останете до последно.

Издателство “Софтпрес” е основано през 1994 година от двама студенти по информатика във ФМИ на СУ „Св. Климент Охридски“, които съзират необходимостта от качествена и достъпна специализирана литература за компютри, софтуер и програмиране.

Мотото на “Софтпрес” е „Книги за цялото семейство“ и отлично описва богатото им портфолио, което включва над 1400 заглавия – детски образователни и занимателни книги; художествена литература; самоучители; речници и помагала по чуждоезиково обучение; пътеводители; компютърни справочници; специализирани издания от областта на медицината, архитектурата, маркетинга и мениджмънта; популярна психология и кулинария.

Днес “Софтпрес” е едно от най-големите издателства в България. Познавате ги от заглавия като биографията „Христо Стоичков. Историята“, криминалната поредицата „Разследванията на инспектор Гамаш“ на Луиз Пени, романтичната сага „Кросфайър“ на Силвия Дей, биографиите „Стив Джобс“ и „Леонардо да Винчи“ от Уолтър Айзъксън, детския бестселър „Камен и пиратите от 5 г“ от Елена Павлова, енциклопедията „Любознайко 1: Откъде идва храната“, уникалния проект в съавторство между Васил Горанов и Христина Йотова „История на България в картини“, готварската книга на списанието „Жената днес“ и други. Сред най-значимите проекти в историята на издателството са българските издания на архитектурния справочник „Нойферт“, четиритомният „Атлас по анатомия на човека“ на Синелников, чието най-ново издание е под редакцията на акад. проф. д-р Владимир Овчаров, дмн., почетен ректор на МУ – София.

Сред предстоящите заглавия са мемоарите на Мишел и Барак Обама и детската енциклопедия „Любознайко 2: Откъде идват бебетата“.

Попитахме прекрасните хора от издателството „Коя е основната цел за Софтпрес в социалните мрежи през 2019 г.?“ и ето какво отговориха:

Мотото на „Софтпрес“ е „Книги за цялото семейство“, затова и целта ни е да превърнем своето кътче от социалните мрежи в семейна мрежа, в която все по-лесно и по-пълноценно да общуваме с читателите. А и да празнуваме с тях. През 2019 г. навършваме 25 години – голямото предимство на празнуването онлайн е, че всички са поканени.

#BookMarkThis:
Уебсайт за 25-годишнината: https://25godini.soft-press.com/
Уебсайт: https://www.soft-press.com/
Facebook: https://www.facebook.com/SoftpressBooks/
Instagram: https://www.instagram.com/softpressbg/
LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/softpress-publishing-bulgaria/
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCi4fgq0zltSJrXyqiO_qKuw