#BookMarkThis: Мария Каракушева

Posted on: October 4, 2019 Posted by: Емилия Кирчева Comments: 0

#BookMarkThis: Мария Каракушева

Може и да тъжим за лятото, но пък удоволствието от това да възобновим рубриката #BookMarkThis се явява перфектната компенсация! Помните я, нали? В нея ви представяме нашите партньори, като ви разказваме повече за тях, за най-важните им минали, настоящи и бъдещи проекти. Откриваме сезона с една много специална дама. Прочетете по-надолу повече за нея и ви препоръчваме да продължавате да я следите, като си отбележите социалните ѝ канали. 

Мария Каракушева открива призванието си едва на 5-годишна възраст – когато започва да свири на пиано. Многобройните престижни отличия от международни конкурси по пиано в България, Франция и Италия, които има днес, ясно показват, че е тръгнала по правилния път.

Музикалните ѝ умения се разпростират от барока до съвременната класика, но обича да смесва различни жанрове.

Първият ѝ проект Classic In The House поставя началото на поредица от необичайни комбинации от класическа и съвременна музика. При него в партньорство с отличаван DJ си поставя амбициозната цел да изведе класическата музика извън концертните зали и да я направи достъпна за всички. Вторият ѝ проект Classic In The Jazz бележи следващата стъпка по пътя ѝ като артист – заедно с няколко други музиканти създава авангарден музикален формат, смесвайки класически и джаз творби, за забавление и напомняме на публиката за най-доброто от тези два стила. Проектът Grace on Air ражда красиво аранжирани в класически стил поп и рок песни в изпълнение на талантлива оперна певица.

След всички тези успешни проекти Мария композира своя собствена съвременна класическа музика и издава най-личното си творение досега – първия си самостоятелен албум за пиано и струнен оркестър – Hearteclipse.  В него са поместени девет произведения, изразяващи цялата палитра от емоции, които изпитва, техния контраст и неочаквани обрати – затъмненията в сърцето ѝ. 

Творческият ѝ път дотук ще кулминира на 30 октомври в 20:00 часа в Music Jam Club в aудио-визуалното изживяване Hearteclipse Live!. Мултимедийният спектакъл ще ви потопи в неповторима емоция и ще обърне представите ви за класическата музика, чрез модерен подход към сценография, хореография и режисура, специални гост-изпълнители и една неостаряваща концепция – класическата. Можете да вземете билет за спектакъла от EPAY-GO, в мрежата на EVENTIM и на сайта им.

Попитахме Мария какви цели си е поставили за социалните мрежи. Ето какво ни сподели тя:

Бих искала чрез социалните си мрежи да представям не само творчеството си, но да показвам и какво стои зад него – трудът, успехите и неуспехите, мислите и вдъхновенията ми. Последователите ми стават част от моя свят, с който се надявам да ги обогатявам и да им показвам една друга реалност – тази на музиката. Всеки независим артист има нужда от силна подкрепа и социалните мрежи са средство да насочи своите последователи какво могат да направят за него. 

Държа да се представям такава каквато съм, да съм искрена и свободна да отстоявам идеите и каузите си, да не се състезавам с никого, а напротив – да обединявам хората с общи ценности и интереси и заедно да променяме средата ни.

#BookMarkThis:
Уебсайт: https://www.karakusheva.com/
Facebook: https://www.facebook.com/MariaKarakusheva/
Instagram: https://www.instagram.com/karakusheva/
Twitter: https://twitter.com/mkarakusheva
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCw9F-r3rml3ghGD2Qe6jBHw
Spotify: https://open.spotify.com/artist/7vQKRioljsFs0Sh8ryLYvn