#BookMarkThis: Издателство „Еднорог”

Posted on: July 12, 2019 Posted by: Емилия Кирчева Comments: 0

#BookMarkThis: Издателство „Еднорог”

Краят на работната седмица е! При нас това означава време за рубриката #BookMarkThis. И тази седмица в нея ще ви представим един от нашите партньори, с който се радваме, че имаме възможността да работим. Прочетете по-надолу повече за дейността му и целите му в социалните мрежи. Оглеждайте се и за социалните му канали, които си заслужава да си отбележите. 

Издателство “Еднорог” е основано през 1997 г. През своите повече от двайсет години успешно присъствие на българския книжен пазар, усилията на издателството са насочени към издаването на качествена литература, която включва водещи представители на различни литературни течения и жанрове от различни националности.

Сред авторите на „Еднорог“ са Нобеловият лауреат Орхан Памук; двукратната носителка на престижната награда “Букър” Хилари Мантел; носителката на “Пулицър” Дона Тарт; майсторът на интелектуалния трилър Артуро Перес-Реверте; руският виртуоз на историческия криминален роман Борис Акунин; световноизвестният журналист на BBC и ненадминат майстор на интервютата Джеръми Паксман; кралицата на историческия роман Филипа Грегъри и много други.

В каталога им намират място и биографии – както на звезди на музикалната и филмовата сцена като Шон Конъри, Мик Джагър, Ози Озбърн и Джон Бон Джоуви, така и на личности като кралица Елизабет ІІ.

В духа на мотото си „Магията на необичайното“, издателство “Еднорог” представи на българската публика и някои от най-големите имена на съвременната шотландска литература – Алистър Грей, Мишел Фейбър, Вал Макдърмид и Алегзандър Маккол Смит. 

И на тях зададохме нашия редовен въпрос – какви цели са си поставили за социалните мрежи. Ето какво ни отговориха:

С присъствието си в социалните мрежи бихме искали да достигнем до четящите хора в интернет пространството. Да ги провокираме с интересни постове около нашите издания, да ги въвлечем в различни игри и събития, които организираме. Самият факт, че имаме толкова верни последователи в тематичните групи за четящи хора в социалните мрежи, както и непрекъснато увеличаващият се брой хора, които следят нашите изяви, ни карат да бъдем все по-иновативни в представянето на нашите книги и да се стремим да ги изненадваме непрекъснато с нови и интересни предложения.

Уебсайт: https://ednorog.com/
Facebook: https://www.facebook.com/Ednorog.BG/