#BookMarkThis: Издателска къща “Хермес”

Posted on: July 5, 2019 Posted by: Емилия Кирчева Comments: 0

#BookMarkThis: Издателска къща “Хермес”

Отново е петък, а с него идва и поредното издание на рубриката #BookMarkThis, в която ви разказваме за нашите партньори. Днес ще ви представим още една компания, с която имаме удоволствието да работим. Научете подробности надолу и, както всеки път, не пропускайте да си отбележите социалните канали в края на текста.

Основана през 1991 г. в Пловдив, днес ИК “Хермес” е едно от най-модерните и бързо развиващи се издателства в България със собствена верига от книжарници и повече от 90 служители. Започвайки с романтични четива, днес те предлагат разнообразна продукция за всички възрасти и вкусове. Зад качествения подбор, добрите преводи и красивото оформление на кориците стои сплотен екип от професионалисти, които истински обичат работата си.

Благодарение на ИК Хермес можем да прочетем на български език произведения на автори от световна класа като Марио Варгас Льоса, Хорхе Букай, Нийл Доналд Уолш, Даниъл Силва, Опра Уинфри, Нора Робъртс, Майк Викинг, Джоджо Мойс, Лиан Мориарти, Джейми Оливър, Гордън Рамзи и много други.  Част от каталога им са и книги на популярни български писатели като Георги Мишев, Блага Димитрова, Владимир Зарев, Недялко Славов, Александър Секулов, Ивинела Самуилова и др.

Издателството се включва в много дарителски акции, както и в инициативи за стимулиране на интереса към книгата и популяризиране на любовта към четенето сред младите хора в България. Носители са на наградата на „Червения кръст“ за Дарител на годината, Национална награда „Константин Константинов“ за принос в книгоиздаването за деца, наградата на Асоциация „Българска книга“ за заслуги в книгоиздаването „Златен лъв“ и др.

През последните години ИК “Хермес” създава и национална верига от книжарници в София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Стара Загора, Благоевград, Видин, Пазарджик, Сливен и Велико Търново, за да са още по-близо до своите читатели. В техните книжарници ще откриете разнообразие от художествена, справочна, научнопопулярна и учебна литература, енциклопедии, четива, илюстровани издания, книжки за най-малките, канцеларски материали и образователни игри. В книжарници “Хермес” се организират много премиери, детски празници, срещи с писатели и други културни събития.

На въпроса ни какви са целите, които са си поставили в социалните мрежи, ни отговориха:

Виртуалното пространство промени начина, по който хората комуникират, пазаруват и търсят информация. Качественият продукт в съчетание с добър дигитален и social media маркетинг гарантират до голяма степен успеха на всеки бранд. Възможностите, които предлага онлайн пространството, са неограничени и доброто ни позиционирането в него е от решаващо значение за развитието на фирмата. Поради тази причина целите ни в областта на дигиталния и social media маркетинг са дългосрочни и екипът ни се опитва да ги реализира по възможно най-добрия начин. Усилията ни са съсредоточени в развитието на Facebook, Instagram и Linkedin профилите на Издателска къща „Хермес“. Целта ни е да бъдем креативни, да поддържаме доверието и да предлагаме максимално добро съдържание, което да заинтригува потребителите.

Уебсайт: https://www.ikhermes.bg/
Facebook: https://www.facebook.com/ИК-Хермес/
LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/hermes-publishing/
Instagram: https://www.instagram.com/ikhermes/