„Ана“ от Мануела Драганова – завладяваща история за пътя към успеха

Posted on: октомври 10, 2019 Posted by: Емилия Кирчева Comments: 0

„Ана“ от Мануела Драганова – завладяваща история за пътя към успеха

Има истории за любов. Има истории за успех. Има истории и за силата да се пребориш със самия себе си, пред каквито и предизвикателства да те изправя животът. „Ана” (изд. „Сиела”) от Мануела Драганова е роман, който събира в себе си всичко това.

Мануела Драганова е визионер, романтик, бизнес дама, автор, международен коуч и запален голфър. Романът ѝ „Ana’s Way“ излиза първо в САЩ през 2018 година под редакцията на Даниел Бъргес, работил със Стивън Кинг и помогнал на мнозина писатели да стигнат до челни позиции в класацията на New York Times. Книгата попада на страниците на Publisher’s Weekly и привлича вниманието на The US Review of Books и Pacific Book Review, които удостояват „Ana’s Way“ със звезда за „книга с особени заслуги“.

Специално за българската публика Мануела Драганова дописва и разширява сюжета на „Ана”. На страниците на романа читателят ще се потопи в история, изпълнена с напрежение, романтика и хумор, която ще ни върне в някои от най-мрачните дни на Прехода и ще ни позволи да видим това неромантично време през очите на една смела жена.

Съвсем скоро след като е станала майка, Ана остава без финансовата и емоционална подкрепа на съпруга си, преследван от държавата и бившите си партньори за крупни финансови измами. Младата жена трябва не само да спаси последните остатъци от някогашното им богатство, но и да се погрижи момиченцето ѝ да получи най-доброто от живота. Единственото ѝ оръжие е една червена папка, а пътят към тази цел минава през кабинета на Колектора – загадъчен, агресивен и егоцентричен „бизнесмен”, пред когото няма затворени врати. В него читателите ще открият вложени образите на редица герои от близкото минало – онези, чиито имена в края на 90-те преминаха от криминалната хроника в страниците за бизнес и икономика.

С благословията на Колектора вратите пред Ана най-после са отворени и тя отдава цялата си креативност и енергия на развитието на Хиподрума – изоставената собственост процъфтява и скоро се превръща в сърцето на светския живот в града.

Но възможно ли е да сключиш съюз с дявола и да не продадеш душата си? Да откриеш любовта, да си добра майка и в същото време да постигнеш професионален успех? Каква е цената на избора и колко време си готов да я плащаш?
Вдъхновен от истински събития, „Ана” е роман за борбата, която една жена води, за да се докаже в свят, който иска да я смаже.

„Това е историята на една фина жена, която – заради дъщеря си и себе си – трябва да поеме ролята на мъжа в тъмните години на прехода. Смела, комбинативна и съблазнителна, с вирната брадичка, тя посреща всички предизвикателства на това объркано, но адски интересно време. И побеждава.“
Захари Карабашлиев

„Ana is a soaring tribute to the challenges and triumphs of modern womanhood. In Draganova’s titular protagonist we find not only savvy determination and infectious enthusiasm, but an abiding openness to the resilience of love.“
Daniel Burgess, Writer and Editor

„Действието е завладяващо, а писането е ясно и красиво. Героите ще напуснат страниците и ще ви станат близки. Пътуването на Ана ще промени собствения ви светоглед. Препоръчвам тази книга – просто се отпуснете и се насладете”.
Арън Уошингтън, Pacific Book Review,
Awarded to Books of Excellent Merit

„Любов, страст, приключения по цял свят, закоравели мъже и girl power насред безскрупулната комунистическа реалност. В „Ана” ще откриете перфектните съставки на една пристрастяваща и пикантна история. Една хапка и няма да може да спрете! Дръжте здраво ръката на Ана и ѝ позволете да ви отведе на вълнуващо пътешествие с екстремното увеселително влакче, което представялва живота ѝ. Правдива до последната капка мастило.“
Ирина Диамант, влогър и журналист (ревю в Amazon)

 

Мануела Драганова е визионер, романтик, бизнес дама, автор, международен коуч и запален голфър.

Романът ѝ „Ana’s Way“ излиза първо в САЩ през 2018 година под редакцията на Даниел Бъргес, работил със Стивън Кинг и помогнал на мнозина писатели да стигнат до челни позиции в класацията на New York Times.

Книгата попада на страниците на Publisher’s Weekly и привлича вниманието на The US Review of Books и Pacific Book Review, които удостояват „Ana’s Way“ със звезда за „книга с особени заслуги“.

 

 

За книгата:

Заглавие: „Ана“
Автор: Мануела Драганова
Дата на публикуване: 10 октомври 2019 г.
Редактор: Ганка Филиповска
Корица и оформление: Моника Писарова
Издател: Сиела
Корица: Мека
Брой страници: 332
Цена: 17,90 лв.
ISBN: 9789542829973

Тази новина, визуални материали и откъс от книгата можете да изтеглите тук.

За допълнителна информация:

Милена Ташева
mila@bookmark.bg
0878 88 93 49