Започна записването за втория сезон на Творческа академия „Заешка дупка“

Posted on: August 13, 2018 Posted by: Alexander Krastev Comments: 0

Започна записването за втория сезон на Творческа академия „Заешка дупка“

Творческа академия „Заешка дупка“, чийто вдъхновител и координатор е актрисата и писател Ирена Иванова (позната и с псевдонима Рене Карабаш), започна записването за своя втори сезон. И тази година сред лекторите в седемте курса блестят имената на Владимир Зарев, Алек Попов, Иван Добчев, Петър Чухов, Зорница София, Димитър Коцев-Шошо, Леонид Йовчев, Ани Васева, Иван Ланджев, Аксиния Михайлова, Дарин Тенев, Емануил А. Видински, Правда Кирова, Деляна Манева, Елена Алексиева, Петя Кокудева, Мартин Димитров и още много гостуващи преподаватели.

Важно: ако сте журналист или блогър и искате да се включите в партньорската програма на Творческа академия „Заешка дупка“, погледнете тук.

Лекциите във втория сезон на Творческа академия „Заешка дупка“ ще се проведат от 24 септември до 9 декември 2018 г., а приемът ще продължи до 25 август. Освен традиционните делнични срещи през седмицата – по една теоретична и една практическа от 19:00 ч. до 20:30 ч. – организаторите на Академията са подготвили и уикенд събития, сред които срещи с писатели и режисьори, кино прожекции, големи публични литературни четения, тричасов Поетичен двубой пред публика, Хайку уъркшоп, драматургично четене, семинари за отключване и стимулиране на скрития потенциал в курсистите, самостоятелни литературни четения, Актьорска вечер на класа на Леонид Йовчев и Ани Васева и още много фойерверки от хралупата на Заека, включително онлайн курсове по поезия и проза.

След трите месеца на обучение курсистите ще имат възможността да запишат т. нар. Месец на реализацията, в който всеки работи самостоятелно с писател върху бъдещата си книга, която след завършването си бива изпратена на подходящи издателства с предложение да бъдат издадени. От Заешката дупка вече излязоха няколко успешни книги на миналогодишни курсисти.

Текстовете от всички кусове ще бъдат публикувани в литературни и културни издания, както и в специална секция „Заешка дупка“ на популярното списание GO GUIDE, които от своя страна ще предложат писателски стаж при тях на някои от курсистите.

„Най-големият враг на креативността е съмнението в себе си.“
Силвия Плат

Документи за прием:

1. Кратка автобиография, която да съдържа и Вашия творчески опит, ако имате такъв.
2. Актуална снимка
2. Мотивационно писмо за участието Ви в Академията.
3. За курса по:

  • ПРОЗА – до 10 страници прозаичен текст (разказ, кратка проза или откъс от по-мащабна творба)
  • ПОЕЗИЯ – до 5 стихотворения
  • КИНО СЦЕНАРИЙ – до 5 страници идея за игрален филм
  • ДРАМАТУРГИЯ – до 10 страници прозаичен текст или идея за пиеса
  • ДЕТСКА КНИЖКА – до 5 страници прозаичен текст, желателно за деца
  • АКТЬОРСКИ КУРС – видео заспис на драматичен монолог или show reel (ако имате такива) курсът е подходящ за любители и за професионалисти)
  • РЕКЛАМНО ПИСАНЕ – мотивационно писмо и до 3 страници публицистичен текст

Всички документи се изпращат на адрес: akademiq.chernova@gmail.com. Заглавието на писмото трябва да съдържа имената на кандидатстващия и направлението, в което той има желание да се обучава. В писмото задължително трябва да присъства телефонният номер на кандидата, а кандидатури с липсващи компоненти ще бъдат отхвърляни автоматично.

Цена на всеки курс: 650 лв

* преференциални цени и пакети:

  • при записване до 20 август – 600 лв.
  • при записване на два курса – 1000 лв.

Приемът ще продължи до 25-и август. Местата във всеки курс са ограничени. Заешката дупка е отворена за всички, които са любопитни, имат нужда и искат да скочат в нея.

Ако сте журналист или блогър и искате да се включите в партньорската програма на Творческа академия „Заешка дупка“, погледнете тук.