Страшна, но забавна наука в TechnoMagicLand за Хелоуин

Posted on: октомври 29, 2018 Posted by: Диляна Денева Comments: 0

Страшна, но забавна наука в TechnoMagicLand за Хелоуин

TechnoMagicLand ще отбележи Хелоуин с поредица от събития, които ще се проведат на 31 октомври (сряда) между 16:00 и 20:30 ч. в сградата на научния център за деца (София, бул. „Цариградско шосе” 111Б). Той ще приветства до 80 посетители (деца над 7 години и възрастни), които ще могат да се включат в три работилници, една интерактивна лекция и един конкурс.

Програмата започва в 16:00 ч. с Работилница за тиквени фенери. Участниците ще разполагат с материали, от които ще изработят типичния хелоуински орнамент, който след това могат да вземат със себе си у дома.

Изработването на тиквени бонбони ще се случи в две групи, които ще започнат в 18:30 и 19:15 ч. Символът на есента ще бъде гарниран с аромат на джинджифил, канела и, разбира се, с шоколад.

Празнуването на Хелоуин не може да пропусне и вампирите. В 19:30 ч. д-р Тома Щилиянов ще изнесе интерактивна презентация, която ще разнищи митовете за вампирите и ще запознае малките гости с научното обяснение за тях.

Още една страшна работилница ще забавлява участниците – в 18:00 ч. децата ще могат да се превърнат в истински химици, като изработят сами светещ в тъмното зелен слайм.

Кулминацията на празника е конкурсът за хелоуински костюм. Участниците могат да дойдат с оригинални дрехи, аксесоари и грим и да си направят снимка в специално устроения кът за снимки. След това всеки може да сподели във Faceobok, Instagram или Twitter своята снимка с хаштаг #TechnoMagicLand. Техномаговете на TechnoMagicLand ще изберат победители в две възрастови категории и ще осигурят награди.

Събитието във Facebook страницата на TechnoMagicLand ще намерите тук.

Можете да изтеглите цялата програма за Хелоуин вечерта от този линк, а формата за записване се намира тук.

За допълнителна информация:

Александър Кръстев
0888 297 674
alex@bookmark.bg