Правят ТВ сериал по книгата на бившия шеф на ФБР Джеймс Коми „Безусловна вярност“

Posted on: септември 20, 2018 Posted by: Диляна Денева Comments: 0

Правят ТВ сериал по книгата на бившия шеф на ФБР Джеймс Коми „Безусловна вярност“

Мемоарната книга „Безусловна вярност“ на бившия директор на ФБР Джеймс Коми ще се превърне в минисериал. Според специализираното издание за кино и телевизия Deadline в момента се водят финални преговори със CBS TV Studios, но имената на главните участници в проекта са вече ясни. Номинираният за Оскар за „Капитан Филипс“ Били Рей ще бъде сценарист на продукцията, а Алекс Кърцман („Стар Трек: Откритие“) и Шейн Салерно – изпълнителни продуценти.

Засега CBS TV Studios и американското издателство на „Безусловна вярност“ MacMillan отказват коментари за подготвяния проект. Не е обявена и платформата, която ще излъчва минисериала – CBS All Access, Showtime или CBS. От Hollywood Reporter дори коментират, че студиото има опцията да продаде правата на друга платформа. Според източници от гилдията Коми е летял до Лос Анджелис, за да се срещне с представители на различни кино и ТВ студиа.

Биографията на Джеймс Коми се превърна в бестселър номер едно на New York Times още в първата седмица от публикуването си през тази пролет. Затова и е нормално подробностите по договарянето на правата за екранизиране да се пазят в тайна до окончателното финализиране на преговорите.

„Безусловна вярност“ излезе в България през юли като част от библиотека Carpe Diem на издателство Locus в превод на Тодор Кенов и само за малко повече от два месеца намери множество почитатели. Според адвокат Георги Богданов силата ѝ е във въвеждането на понятието „етичен лидер“. Макар името на автора ѝ Джеймс Коми да се прочу със скандала около отстраняването му от поста на ФБР от президента Тръмп, книгата акцентира върху необходимите качества за един ръководител, чиято цел е да изгради добър екип в среда на постоянен стрес и сериозен обществен интерес. Това не изключва и важни разкрития от високите етажи на властта в Щатите.

За допълнителна информация и откъси:
Александър Кръстев
alex@bookmark.bg
+359 888 297 674