Образователната платформа The Camp вече е достъпна и за всяко българско училище

Posted on: септември 19, 2018 Posted by: Alexander Krastev Comments: 0

Образователната платформа The Camp вече е достъпна и за всяко българско училище

Онлайн пространството за организиране и споделяне на образователни ресурси започна партньорство с АдминСофт

Създателите на обучителната платформа The Camp са решени да помогнат за технологичната революция в училищното образование у нас и отварят платформата си за българските училища. От новата учебна година The Camp започва партньорство с водещата българска компания за разработка и внедряване на софтуер в областта на образованието и обучението АдминСофт, която ще предлага платформата заедно с останалите си продукти.

The Camp позволява на учителите по различните учебни предмети лесно и интуитивно да създават свои колекции с електронни учебни материали и предоставят достъп на учениците до тях. Всеки от учениците получава известие за новите материали, така че… вече няма да има оправдания за ненанучените уроци или ненаписаните домашни.

Допълнителни материали за конкретен урок, интересни факти за изучавана историческа личност или учен, дори списъкът със задачи за домашно – всичко това може да бъде организирано и подредено за минути, след което лесно споделено с учениците, които да допълнят своите знания.

„The Camp е обучителна платформа от ново поколение, която помага на училищата и учителите на 21. век да се развиват и да са в крак с най-новите образователни тенденции, затова е и напълно логично да бъде част от различните софтуерни продукти за управление на учебния процес, които предлагаме в нашето портфолио“, казват от АдминСофт.

Досега над 50 учебни заведения от системата на средното образование в цялата страна са заявили желанието си да ползват платформата през новата учебна година. Eдно от първите училища у нас, които ще оптимизират работата по различните предмети с помощта на The Camp, е 51. СУ „Елисавета Багряна“ в София.

„Тази платформа подпомага ученето от всяко място и е първа стъпка от създаване на навика за учене през целия живот. Голямото ѝ предимство е, че дава подробна информация на учителите кои учебни материали са прочетени и колко време са прекарали самите ученици в учене“, споделя директорът на 51. СУ Асен Александров.

„Тенденциите в училищното образование по света показват, че ползването на технологични инструменти в процеса на преподаване водят до по-добри резултати и помагат на учениците да задържат по-дълго своето внимание върху учебния материал“, разказват от екипа на The Camp. „Една от основните причини да отворим нашата платформа и към училищата е фактът, доказан през последните години, че тя спестява време не само на курсистите, но и на преподавателите при търсенето и споделянето на допълнителни материали“, допълват те.

Платформата The Camp е създадена през 2016 г. и стъпва върху концепцията за учене през целия живот чрез ползването на образователни технологии (edtech). Нейната цел е да помогне на професионалистите и компаниите от ново поколение да оптимизират процеса си на обучение и развитие на кадрите чрез лесен и бърз подбор и организиране на образователните ресурси.

Допънителна информация:
Александър Кръстев
alex@bookmark.bg
0888297674