Новата книга на Нуша Роянова „Жабчето Жо“ с премиера първо във Варна

Posted on: юли 19, 2018 Posted by: Alexander Krastev Comments: 0

Новата книга на Нуша Роянова „Жабчето Жо“ с премиера първо във Варна

Още един малък герой се включи в семейството на героите на варненската писателка Нуша Роянова и издателство „Дъбови листа“. Време е читателите да се запознаят на живо с него! Премиерата на „Жабчето Жо“, новата картинна книга на Нуша Роянова, ще се проведе на 25 юли от 18:00 ч. във варненската книжарница „Сиела“ (Фестивален и конгресен център, бул. „Сливница“ №2).

„Жабчето Жо“ разказва историята на малко жабче, което наглед си има всичко – здраве, покрив над главата и приятели, но все нещо не му достига, за да бъде щастливо. То търси непрестанно НЕЩОТО, което отсъства в живота му – експериментира, проваля се, но не се отказва. Книгата на Нуша Роянова е ценна с посланията си, но и със съвременния начин на представянето им. Текстовете по страниците са кратки и биха грабнали вниманието на най-малките деца, а илюстрациите в различни техники са пленителни и добавят атмосфера към увлекателно разказаната история. „Жабчето Жо“ се появява за първи път в лимитиран тираж на английски за Панаира на детската книга в Болоня, а сега – и на български.

Нуша Роянова ще представи книгата в морската столица, където живее, пише и рисува, и ще разкаже за прототипа на незабравимия книжен герой. По време на събитието ви очаква и музикална изненада!

Малките читатели познават Нуша Роянова с поредицата за кучето Джак и котката Ема. Тя е и инициатор на конкурса на създаденото от нея издателство „Дъбови листа“ за авторски детски приказки. Тази година той се проведе за втори път, а победителите в него стават автори на сборник с 25 приказки, написани и илюстровани от самите участници.

Още подробности любителите на детските книги могат да открият и във Facebook събитието тук.

Допълнителна информация:
Диляна Денева
dilyana@bookmark.bg
0899 190 284