Николай Пеев представя романа си „Денят на инвикта“ във Варна

Posted on: август 13, 2018 Posted by: Alexander Krastev Comments: 0

Николай Пеев представя романа си „Денят на инвикта“ във Варна

Младият пловдивски фантаст Николай Пеев ще представи дебютния си роман „Денят на инвикта“ във Варна. След успешни премиери в Пловдив и София авторът ще се срещне и с варненските читатели, а събитието е на 14 август, вторник, от 18:30 ч. в книжна борса „Николови Ритейл“ на ул. „Кракра“ №24.

Годината е 3367, а човечеството достига невиждан възход. Силиан се завръща на Старата Земя, решен да разкрие една от най-добре пазените тайни на инвиктите – прослойка, която контролира и насочва човечеството по пътя му. Още с пристигането си обаче е въвлечен в неравна борба за своя живот с цял отряд наемници. В това време друг боец – изгнаникът Привидение, е достигнал самия край на познатия Космос по следите на устройство, което може да преобърне човешката история.

Николай Пеев е активно практикуващ юрист. „Бих искал да покажа, че българската литература е в силен подем, и да насърчавам младите хора да четат и пишат повече“, споделя авторът, който все повече превръща писането в своя втора професия.

„Денят на инвикта“ вече е преведена на английски и може да бъде закупена от целия свят, а екземпляр от книгата има дори и в най-голямата библиотека на планетата – тази на Конгреса в САЩ. Изданието бе и сред номинираните в категория „Фантастика“ на конкурса „Моята любима книга – 2016 г.“

За допълнителна информация и интервюта:
Диляна Денева

dilyana@bookmark.bg
+359 899 190 284