Фенове ще определят кой е по-велик на премиерата на книгата „Роналдо срещу Меси“

Posted on: октомври 30, 2018 Posted by: Alexander Krastev Comments: 0

Фенове ще определят кой е по-велик на премиерата на книгата „Роналдо срещу Меси“

Може ли да се определи еднозначно кой е по-велик – Кристиано Роналдо или Лионел Меси? Това ще имат за задача да направят почитателите на футбола по време на представянето на книгата Роналдо срещу Меси. Надпреварата за най-велик футболист“ на испанския футболен експерт и журналист Джими Бърнс. 

Събитието ще се проведе на 31 октомври, сряда, от 19 ч. в столичния бар „Гарванът и гюлето“ (ул. „Позитано“ №3) и се очаква да събере фенове на четирите европейски гранда, в които най-големите съперници в съвременния футбол оставят следа през годините – Барселона, Манчестър Юнайтед, Реал Мадрид и Ювентус. Освен да дадат гласа си, гостите на събитието ще чуят мнението на първите читатели на Роналдо срещу Меси“ и ще могат да се включат във викторина с въпроси около кариерите на двамата футболисти.

Сравнителната биография проследява определящите моменти от живота на Меси и Роналдо – от деца, ритащи топка на половин свят разстояние един от друг, до борбата кой ще бъде номер едно, предопределила цяла ера в спорта. Роналдо срещу Меси“ е второто издание в библиотека Via Sine Fine на изд. Locus след превърналата се в бестселър биография на създателя на Nike Фил Найт „Изкуството на победата“.

С отбелязани над 1000 гола, спечелили „Златната топка“ на престижното сп. France Football по пет пъти, Роналдо и Меси са истински легенди, променили облика на съвременния футбол. Единият е известен с прецизността и титаничната си сила. Геният на другия е в гъвкавостта, сякаш идва от друго измерение на Вселената. Разликите между Кристиано и Лео изглежда са фундаментални и то не само на терена, а Джими Бърнс е обърнал еднакво внимание и на двамата спортисти, навлизайки в детайлен анализ на стила им на игра и личностните им характеристики, оказващи влияние върху поведението им на терена.

Авторът на изданието Джими Бърнс е роден в Мадрид през 1953 г. В началото на кариерата си работи като преподавател и журналист на свободна практика, а след това за престижни издания като Financial Times, London Observer, The Economist и др. През 90-те години на ХХ век пише първата биография на Диего Марадона, след която издава и редица други биографични книги. Книгата му за Аржентина и войната за Фолкландските острови, The Land That Lost its Heroes, печели награда „Съмърсет Моъм” за нехудожествена литература за 1988 г.

За допълнителна информация и откъси:
Александър Кръстев, BookMark
alex@bookmark.bg
+359 888 297 674