Детектив Дейв Гърни се завръща с още по-провокативен случай в „Запали реката“ от Джон Вердън

Posted on: декември 17, 2018 Posted by: Милена Ташева Comments: 0

Детектив Дейв Гърни се завръща с още по-провокативен случай в „Запали реката“ от Джон Вердън

Шестата книга от поредицата за брилянтния детектив Гърни е вече по книжарниците. „Запали реката“ е истински хитов трилър с интелигентен и актуален сюжет от автора, когото New York Times нарича истински майстор.

Действието се развива в малък западнал американски град – Уайт Ривър. Полицай е убит от професионален стрелец и това разбунва местните жители. Властите демонстрират воля за бързото разрешаване на случая и наемат прословутия пенсиониран детектив Дейв Гърни. Докато той започва да разплита мистерията, втори полицай става жертва на снайперист. И това обръща играта.

Гърни е отстранен от случая, но вдовицата на първото убито ченге има сериозни съмнения за укрита информация. Това е достатъчно за детектива с дългогодишна кариера и рекордьор по разкриване на убийства да започне свое собствено разследване.

Корупция ли стои зад жестоките престъпления, или истината е още по-порочна?

Колко добър психолог трябва да си, за да влезеш под кожата на маниакален убиец и да предвидиш следващия му ход? Как да провеждаш разследване, когато всяка улика е потенциален капан? И възможно ли е този път самият Гърни да греши?

Почитателите на поредицата ще се срещнат с поредната заплетена загадка с множество разклонения и неочакван финал, който доказва, че често сме склонни да виждаме само онова, което очакваме. Но истината винаги намира начин да излезе на повърхността..

Джон Вердън работи на няколко отговорни позиции в рекламни агенции, преди да се посвети на писането. Също като героя си напуска шумотевицата на големия град и заживява в провинциалната част на Ню Йорк заедно със съпругата си. Той самият не очаква дебютният му роман „Намисли си число” да се радва на кой знае какъв успех, но в действителност още с публикуването си книгата се превръща в бестселър с феноменални продажби. Читателите копнеят да проследят живота и кариерата на магнетичния детектив Дейв Гърни и така се появяват следващите части – „Затвори очи”, „Не дърпай дявола за опашката”, „Питър Пан трябва да умре” и „Не заспивай”.

Джон Вердън е обичан от читателите и критиката. Всички големи издания се изказаха въодушевено за новия му роман „Запали реката“.

Bookreporter пише: „Рисковете, които Джон Вердън поема в „Запали реката“, са впечатляващи. Той дръзко подчертава проблемите на всяка страна и успява да предаде посланието, че нещата невинаги са каквито изглеждат на повърхността. Не пропускайте това актуално и отрезвяващо четиво!“

Publishers Weekly споделя: „Феноменална! Обратите в сюжета в крайна сметка водят до логичен и удовлетворяващ финал. Вердън професионално съчетава загадъчния криминален елемент с изпипани герои и изследва важни за обществото ни теми“.

Library Journal сравнява книгата на Вердън с бестселърите на Дейвид Балдачи и Майкъл Конъли и я нарича „… много убедителна. Шеметната скорост на действието със сигурност ще се хареса на любителите на трилърите“. 

Тази новина и снимките към нея можете да изтеглите тук.

За допълнителна информация:
Милена Ташева
tasheva@soft-press.com
0878 889 349 | 0876 950 493