Научната лаборатория на Байер гостува на TechnoMagicLand през декември

Posted on: ноември 30, 2018 Posted by: Alexander Krastev Comments: 0

Научната лаборатория на Байер гостува на TechnoMagicLand през декември

След поредица от събития в цялата страна научната лаборатория за приложна и забавна химия и биология на Байер България ще гостува на интерактивния технологичен център за деца и младежи TechnoMagicLand в два поредни уикенда в началото на декември. Лабораторията Baylab ще бъде отворена напълно безплатно за млади любопитковци след предварителна регистрация за участие. Инициативата цели да запали интереса на децата към тези науки, като им ги представи по забавен и интерактивен начин.

Във временната лаборатория ще бъдат демонстрирани забавни експерименти от света на химията и биологията, част от които са „Пътуващи цветове“, „Преспапие“, „Повърхностно напрежение“, „Лава лампа“ и др. Експериментите са подходящи за деца на възраст 6-12 години и ще бъдат придружени от подробни обяснения от страна на демонстраторите.

Сесиите са планирани за 1 и 8 декември от 11:00 ч. и 14:00 ч. и за 2 и 9 декември от 14:00 ч. и 16:00 ч. Те ще са отворени за малките откриватели, като максималният брой участници, които могат да се включат в една група, е 16. Заявките за участие се приемат по имейл на desislava.boianova@united-partners.com, като родителят трябва да изпрати името на участника и предпочитаните дата и час.

През 2018 г. научната лаборатория Baylab се проведе за четвърта поредна година в България. В рамките на 13 дни близо 1 500 деца взеха участие в това издание. За сравнение, през 2017 г. бяха близо 1000, през 2016 г. – близо 900, а през 2015 г. – близо 600. За втора поредна година инициативата излезе извън пределите на София и се проведе и в Пловдив и Варна.

Проектът през 2018 г. беше осъществен с подкрепата на Регионалното управление на образованието, София – град, Регионално управление на образованието, Пловдив, Регионално управление на образованието, Варна и с приятелската подкрепа на Сдружението на олимпийските отбори по природни науки, Факултета по химия и фармация на Софийски университет „Св. Климент Охридски“ и Факултета по растителна защита и агроекология на Аграрния университет – Пловдив.

Още подробности за лабораторията могат да бъдат открити и в специално създаденото събитие във Facebook.

За TechnoMagicLand
TechnoMagicLand е интерактивен технологичен център за деца и младежи, където ученици, преподаватели и родители ще имат възможност да опознаят науката и технологиите отблизо и да си отговорят на тези и още много въпроси.
На територията на TechnoMagicLand се залага на двата най-модерни подхода в съвременното образование – учене чрез правене и учене чрез забавление. На над 1300 кв.м. площ са разположени близо 40 интерактивни и познавателни експеримента от областта на природните науки, математиката и информационните технологии – т.нар. STEM области, които подготвят днешните деца за професиите на бъдещето.

За Байер
Байер е международна компания с опит в областите на науките за живота – здравеопазване и земеделие. Продуктите и услугите на Байер имат за цел да носят полза на хората и да подобрят качеството им на живот. В същото време Групата цели да създаде стойност чрез иновации, растеж и висок потенциал за печалби. Байер съблюдава принципите на устойчиво развитие, както и социалните и етичните си отговорности. През финансовата 2017 г. в Групата работят около 99,800 служители, а компанията реализира продажби в размер на 35 млрд. евро. Капиталовите разходи възлизат на 2.4 млрд. евро, а разходите за изследователска дейност и развитие – на 4.5 млрд. евро. За повече информация посетете www.bayer.com

За допълнителна информация:
Александър Кръстев, BookMark
alex@bookmark.bg
+359 888 297 674