Първото издание на „BookMark представя…“ събра българските книжни блогъри на едно място

Posted on: август 17, 2018 Posted by: Ася Ангелова Comments: 0

Първото издание на „BookMark представя…“ събра българските книжни блогъри на едно място

Най-новият член на семейството на „Аз чета“ – дигитална агенция BookMark, събра голяма част от българската книжна блогосфера в P. M. Cafe в Paradise Center за първото издание на „BookMark представя …“  vol. 1. Създателят на агенцията Александър Кръстев, Вал Стоева от „Детски книги“ и Цветомила Димитрова от „Аз чета“ разказаха за три важни заглавия, които са привлекли вниманието им. На събитието присъстваха блогъри, влогъри, както и издатели.

„BookMark представя…“ ще бъде месечен формат, който е насочен специално към блогъри. На него ще бъдат обсъждани значими предстоящи или вече публикувани книги. Работата и връзката с блогъри са изключително важно звено от целия издателски процес и един от най-големите приоритети на агенцията е поддържането на актуална информация за българската блогосфера.

Заглавията, попаднали във фокуса на първата от поредицата срещи, бяха „Роналдо срещу Меси“ (изд. Locus“) от Джими Бърнс, „Жабчето Жо“ (изд. Дъбови листа“) от Нуша Роянова и „HHhH (Мозъкът на Химлер се нарича Хайдрих)“ (изд. Парадокс“) от Лоран Бине.

Дългоочакваната Роналдо срещу Меси“ ще бъде на пазара от 28 август и проследява стартовете, развитието и апогея в кариерите на двамата футболни титани. Александър Кръстев каза пред гостите:

Това не е просто четиво за футбола. Дори да не сте футболни фенове, книгата ще ви даде поглед зад кулисите на историите на две живи легенди, които са истински машини за пари.

За това колко е важно да зараждаме любовта към четенето в децата, а също така какви точно книги да подберем за тях, говори Вал Стоева. 

Книгите на Нуша Роянова не са от типичните детски книжки. В тях тя достига до децата по различни от познаните начини.

Тя разказа, че „Жабчето Жо“ не е изключение от това твърдение, като нетипичните илюстрации в нея развиват въображението на малките читатели, а също така подчерта, че е важно да се обърне внимание на детските книги, но най-вече на различните такива.

Цветомила Димитрова сподели за нетипичното четиво на Бине:

„HHhH“ напомня повече на нехудожествено историческо произведение, отколкото на роман. Авторът използва различни подходи при представянето на информацията и впечатлява с нетипичния си стил и детайлното описание на историческите събития. Всичко това заслужено му печели награда Гонкур за първи роман.

Доротея Монова, управителка на издателство „Парадокс“, пък разказа за друга книга на Лоран Бине – „Седмата функция на езика“, която предстои да излезе скоро. Тя обясни, че в творбата отново присъстват реални тличности, но за разлика от „HhhH“, всички събития, в които писателят ги замесва, са напълно измислени. Сюжетът е интригуващ, провокативен и съдържа българска следа.

Снимки от събитието може да видите в галерията по-долу.

This slideshow requires JavaScript.

Повече за услугите на BookMark можете да научите тук, а ако искате да се запознаете отблизо с работата ни, свържете се директно с Александър Кръстев на alex@bookmark.bg.